PROJELER

“DÜZCE’NİN UMUDU FİLİZLENECEK”  YERLİ TOHUM PROJESİ

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile yürüttüğümüz,

“ Düzce’nin Umudu Filizlenecek” Yerli Tohum Projesi

Yeşil Düzce Çevre ve Kültür Derneği olarak 2019 yılında,  Düzce ili, ilçe, köy ve yaylalarında biyolojiık çeşitliliğin korunması ve devamı açısından  giderek yokolmaya yüz tutmuş yerli tohumlarımızın araştırılarak, kimi büyüklerimizin   yeleklerinin cebinden, kimi kızlarımızın çeyiz sandıklarından, kimi çiftçilerimizin bahçesinden toplanan yerli tohumların  tasnif edilerek kayıt altına alınması, Düzce il sınırları içerisinde " Yerli Tohum Bankası" oluşturulması, yerel çiftçinin yerli tohuma yönlendirilerek milli hassasiyetlerimizin canlandırılması ve bu kapsamda Düzce halkının yerli tohum konusunda bilinç düzeyi ve farkındalığının arttırılarak gelecek nesillere aktarılması, insan sağlığının daha beslenirken yolunun açılması, bu topraklardan çıkmış ve bugüne aktarılmış olan tohumlarımızın kaybedilmeyerek, yerli tohuma sahip çıkılması, milli gelirimize katkı ve verim sağlanması amacıyla İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES’e “Düzcenin Umudu Filizlenecek” Projesi verilmiş ve bir yıl süreyle başarıyla yürütülmüştür.

SERA ÇALIŞMALARIMIZ

KÜÇÜK BAHÇEMİZ